13-12-2022

Crna Gora među finalistima za prestižnu nagradu britanskih turističkih agenata Travel Gossip Awards 2023

Crna Gora se našla među finalistima za prestižnu nagradu britanskih turističkih agenata Travel Gossip Awards 2023, u kategoriji „Omiljena skrivena destinacija“, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).


Foto: NTO

Oni su pojasnili da je riječ o prestižnom događaju “Travel Celebration“, u okviru kojeg turistički agenti iz Velike Britanije putem online platforme “Travel Gossip“ glasaju za najpoželjniju destinaciju.

U trci za ovom titulom, Crna Gora takmiči se sa destinacijama kao što su: Halkidiki, Kostarika, Britanska Kolumbija i Sveti Vinsent i Grenadine.

Dodjela prestižnih nagrada Travel Gossip-a, “The Travel Celebration“ će se održati 28. marta 2023. godine u Londonu, u saradnji sa Gold Medal, Pure Lukuri, Cruise Plus i Incredible Journeis.

"Ova nominacija doprinosi unapređenju imidža i promociji Crne Gore kao turističke destinacije u Velikoj Britaniji, budući da je Travel Gossip specijalizovana platforma koja putem društvenih mreža, e-marketinga i road show-a okuplja hiljade turističkih agenata i turoperatora sa ovog tržišta. Da se naša zemlja u Evropi pozicionira kao atraktivna turistička destinacija, potvrđuju i podaci Evropske komisije za putovanja (ETC), prema kojima se Crna Gora našla na drugom mjestu liste TOP 5 najbolje ocijenjenih destinacija u periodu od oktobra oktobra 2021. do septembra 2022. godine", naveli su iz NTO.

Glasanje je u toku i traje do 29. januara 2023. godine, u okviru kojeg turistički agenti iz Velike Britanije mogu birati svoje favorite putem linka: