03-02-2023

Danas počinje škola slikanja u Narodnoj biblioteci

U organizaciji Narodne biblioteke Budve danas će biti nastavljena “Škola slikanja” koju će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u čitaonici Narodne biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević.


Foto: JU Narodna bibiloteka Budva

"Pozivamo sve zainteresovane polaznike, one koji su pohađali Školu a takođe i nove koji žele da počnu, da prisustvuju dvosatnom druženju i predavanju u Biblioteci i kroz druženje, zabavni i edukativni sadržaj pokažu kreativnost. Iako je prvobitno škola zamišljena kao projekat da uključi u zajednicu stariju populaciju, tzv. pripadnike treće dobi, dobrodošli su, kao i do sada svi zainteresovani, kreativni polaznici", saopštili su iz Narodne biblioteke Budva.

Materijal za slikanje polaznicima radionice obezbjeđuje Narodna biblioteka Budve.

"Uz asistenciju slikarke Rajke Kujundžijević polaznici će naučiti različite likovne tehnike: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovanu tehniku i sl. Biće ovo prilika da se okušaju u slikarstvu kao i da iskažu talente i sposobnosti likovnog izražavanja, ali i način da Biblioteka angažovanjem pokaže da misli o sugrađanima. Takođe, biće organizovana i izložba radova nastalih na radionicama, kako je to i do sada bila praksa", zaključuje se u saopštenju.