25-06-2020

Demokrate: Režim izmakao kontroli, međunarodna zajednica da hitno reaguje

Posljednji diktatorski režim u Evropi, režim Mila Đukanovića, ne prestaje da crta mete opozicionim političarima, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.



Kako su naveli, sinoć je meta nacrtana i na čelu Dragana Krapovića kojeg su priveli SDT sa namjerom da mu izmisle krivično djelo za koje bi ga teretili. Oni su kazali da je režim izmakao kontroli i pozvali međunarodnu zajednicu da hitno reaguje.

"Još ne znaju zašto su ga uhapsili, a već znaju da je kriv", kazale su Demokrate.

Isti slučaj je, istakli su, i sa desetinama drugih funkcionerima Demokrata koji su uhapšeni bez ikakvog razloga.

"Ovakvo ponašanje udžbenički je primjer ponašanja diktatorskog režima čije ovakve odluke ne proističu iz hrabrosti, nego iz golog straha. O tome govore i pojedine evakuacije sa kojima se ovaj diktatorski režim već danas počeo suočavati. To je samo još jedna u nizu potvrda da svi diktatorski režimi završavaju na isti način."

Režim je, napominju iz ove stranke, izmakao kontroli, suspendovani su Ustav i zakoni, udareno je u temelje parlamentarizma i tekovine savremene Evrope.

"Iz ovih razloga – poziv međunarodnoj zajednici da hitno reaguje, zaustavi kršenje temeljnih ljudskih prava i crtanje meta od strane Đukanovića, Markovića i Lazovića", zaključuje se u saopštenju.