24-06-2020

DPS: Pobijedićemo ponovo, nadležni organi reagovali efikasno i pravovremeno

Na današnjim sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora, kojim je predsjedavao predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, razmatrana su aktuelna politička pitanja i plan aktivnosti u susret predstojećim parlamentarnim izborima, saopšteno je iz DPS-a. Oni su poručili da smo ovih dana ponovo prisustvovali destrukciji od strane Demokratskog fronta i Demokrata i ozbiljnim nasrtajima na pripadnike Uprave policije,  ali da su institucije sistema uspjeli da se odupru napadima i sačuvaju javni red i mir na korist svih građana Crne Gore."Na sjednici Glavnog odbora usvojena je Odluka o formiranju komisija Glavnog odbora kao i Odluka o principima, kriterijumima, načinu postupka za predlaganje i izbor kandidata Demokratske partije socijalista Crne Gore za poslanike u Skupštini Crne Gore i odbornike u Skupštinama opština Kotor, Budva, Andrijevica i Gusinje", navodi se u saopštenju.

Na sjednicama je, kako su istakli, konstatovano zadovoljstvo trenutnim stanjem u partijskoj infrastrukturi i naglašeno
očekivanje da će i na narednim izborima, koji su od presudne važnosti za dalji put razvoja države Crne Gore, Demokratska partija socijalista ostvariti ubjedljivu pobjedu. 

Najviši organi Demokratske partije socijalista istakli  su pohvale na račun rada nadležnih državnih organa,  i izrazili uvjerenje da će u svim eventualnim budućim pokušajima ugrožavanja ustavnog poretka, oni postupati na isti način - efikasno i pravovremeno. 
Takođe, zaključeno  je da je NKT u prethodnom periodu postiglo izuzetne rezultate u oblasti borbe protiv širenja novog koronavirusa. Ta činjenica omogućila je popuštanje mjera i stvaranje prilika za ubrzani ekonomski oporavak od posledica pandemije", zaključuje se u saopštenju.