06-01-2021

Đurić: Zahvalni smo svim donatorima Dnevnog centra, u planu opremanje dijela 27+

Novogodišnje i božićne praznike prate pokloni i darivanja, tako da su korisnicima budvanskog Dnevnog centra, pored paketića koji su već uručeni, najavljene i igračke ali i pomoć u opremi nakon što se do sredine januara okončaju unutrašnji radovi. U razgovoru za Radio Budvu, direktorica ove ustanove Maja Đurić zahvalila se svim donatorima i istakla više pojedinosti o planiranim aktivnostima.


Foto: Printscren

"Paketiće smo dobili od predsjednika Opštine Budva, kompanije Mega market, studenata Medicinskog fakulteta iz Podgorice, Crvenog Krsta. Svi dnevni centri u Crnoj Gori dobili su jednu lijepu donaciju - dva tableta", kazala je ona.

Kako je dodala, Dnevni centar će narednih dana dobiti i donaciju u igračkama

"Trade Unique kompanija na čelu sa TQ Plazom umjesto organizacije dječije Nove godine odlučila je da sredstva donira nama. To je u vrijednosti od 500 eura u igračkama. Uručenje će biti poslije praznika jer se čeka isporuka", rekla je Đurić istakavši da su u toku i unutrašnji radovi.

(FOTO) Dnevni centar u Budvi dobio brojne novogodišnje donacije

"Mi smo imali problem sa krovnom konstrukcijom. Jedan dio kancelarije i dnevne sobe je prokišnjavao. Ovo je lijepa prilika da se zahvalimo Sekretarijatu za investicije na čelu sa sekretarom Mladenom Mikijeljem koji nam je izašao u susret. Oni su investirali u ove vrste popravki. Radovi su s trenutno u toku.


Đurić, Foto: Printscreen

Inspekcija je, kako je dodala, naložila da se odvoji zaseban ulaz za korisnike, zatim da se pregradi trpezarija i završi krečenje.

"Nadam se da će jedan dio biti završen do 11. januara kada bi nastavljamo sa radom", istakla je sagovornica.

Direktorica Dnevnog centra je najavila da je u planu izrada projekta za opremanje dodatnog dijela 27+ za starije korisnike.

"Ja se nadam da će biti dosta ljudi dobre volje koji će izaći u susret i pomoći tom opremanju. Nama je uvijek neophodan dodatni didaktički materijal, razne edukativne igre i materijal sa senzornu sobu", zaključila je Đurić.


M.S.