20-11-2023

Džoganović: Izdavaoci privatnog smještaja spremni za Novu godinu, gosti iz regiona i dalje najdominantniji

Ove sezone bilježi se odlična popunjenost hotela, a kako se to odrazilo na izdavaoce privatnog smještaja, govorila je Branka Džoganović, ispred Udurženja izdavaoca privatnog smještaja.

Džoganović: Izdavaoci privatnog smještaja spremni za Novu godinu, gosti iz regiona i dalje najdominantniji | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva

"Hotela je, važno je napomenuti mnogo manje nego privatnog smještaja, pa ih je samim tim lakše i napuniti, drug hoteli su pravni sistemi koji rade prodaju planski i organizoano, a i to su pravna lica koja mogu da sklapaju ugovre sa agencijama, znači mogu već u novembru i decembru da zaključe svoje prodaje za sljedeću gpdinu, a izdavaoci treba još dosta da rade da dođu do tog statusa", istakla je Džoganović.

Gosti uglavnom iz regiona

"To je opet rezultat slabe povezanosti i dostupnosti, sezona je kasnila, a završila se ranije, što se tiče samog špica, gostiju ima još uvijek koji dolaze u samostalnom aranžmanu, ali to je moglo biti puno bolje", ističe ona.

Pripreme za Novu godinu

"Kpaciteti su spremni, region je ponovo najaktivniji zbog programa, region će dominirati kao gosti, a pojačano je i interesovanje turističkih agencija koje traže veće kapacitete za svoje grupe", napominje Džoganović.

Opšrinije u videu: