21-03-2016

Fan Cup: Poznati polufinalisti u južnoj regiji

Plasman u prvo polufinale ovogodišnjeg izdanja Nikšićko Pivo Fan Cup-a izborile su ekipe Napoli 2, Eurozox NO-MI, MD Mont Sutomore i Barske legende, u fantastičnim utakmicama koje su igrane prethodnog vikenda u Budvi. Ove četiri ekipe ujedno su izborile i plasman na veliku završnicu Nikšićko Pivo Fan Cup-a, koja će se u septembru igrati u Podgorici.

Fan Cup: Poznati polufinalisti u južnoj regiji | Radio Televizija Budva

U čak tri četvrtfinalna duela nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio izjednačen, pa su penali odlučivali pobjednika i plasman u polufinale. Samo je ekipa Barske legende u regularnom dijelu izborila plasman u polufinale (pobjeda 3:0 protiv APD United).

Derbi meč četvrtfinala odigrale su ekipe Eurozox NO-MI i Pljevlja 04. Momci iz ekipe Pljevlja 04 stigli su do vođstva preko Miloša Ćetkovića u 26. minutu. Nakon jedne greške golmana Jelića, Marko Škara je pogodio direktno iz kornera tri minuta prije kraja meča za izjednačenje. Junak penal serije bio je golman ekipe Eurozox NO-MI, Igor Miranović, koji je odbranio čak dva penala.

Uzbudljivo i uz veliki broj golova bilo je u balon Sali Central i na meču između barskih ekipa Kontejnerski terminali KTGT i MD Mont Sutomore. Ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a na kraju regularnog dijela bilo je 4:4. U penal seriji plasman u finale izborili su momci iz ekipe MD Mont Sutomore, gdje će se sastati sa još jednom ekipom iz svog grada – Barske legende. Rival ekipi Eurozox NO-MI biće ekipa Napoli 2 iz Tivta, koja je nakon 1:1 u regularnom dijelu, u penal seriji bila bolja od ekipe KMF Balbo.

Rezultati četvrtfinalnih duela:
Napoli 2 – KMF Balbo 4:3 (1:1)
Pljevlja 04 – Eurozox NO-MI 2:3 (1:1)
MD Mont Sutomore – Kontejnerski terminali KTGT 7:6 (4:4)
APD United – Barske legende 0:3

Dan ranije, u subotu, odigrani su mečevi osmine finala, gdje su postignuti sledeći rezultati:
Napoli 2 – Spuž 5:4
Amateri - KMF Balbo 1:3
Pljevlja 04 – Skver 3:0
Balon sala Central – Eurozox NO-MI 2:3
MD Mont Sutomore – Segunda 3:0
Kontejnerski terminali KTGT – Reli 3:0
FK Mediteran – APD United 0:3
Tobacco – Barske legend 0:3

Polufinale se igra u subotu, 26. marta, dok će se dan kasnije odigrati i prvo finale drugog Nikšićko Pivo Fan Cup takmičenja za igrače amatere u malom fudbalu, kao i meč za treće mjesto.

U toku su prijave za kvalifikacioni turnir u Podgorici, koje se završavaju 22. marta.