02-02-2023

(FOTO) Još jedna zlatna medalja za „NVO Maslinada“ iz Budve

Na nedavno održajnoj dvadesetoj jubilarnoj maslinijadi koja je okupila veliki broj učesnike iz zemlje i regiona, prvu nagradu kategorije ekstra devičanskih i višesortnih ulja dobio je Lazar Medigović kao član društva budvanskih maslinara.


Foto: Lazar Medigović

Gostujući u jutarnjem programu na TV Budva, Medigović je istakao da je ponosan ne samo na svoj uspjeh već svih maslinara sa ovog području.

"Naše društvo je dobilo prvu nagradu prije pet ili šest godina i dobio je Zoran Nikolić na manifestaciji Noćnjak u Hrvatskoj. Bilo je malo i pauze, naše žutice ne rađaju svake godine nego preskaču po godinu ili dvije. Međutim, već sa prošlom godinom smo počeli malo jače. Članovi Stevo Davidović i Maestral hotel su dobili tri zlatne i jednu srebrnu medalju na prošlogodišnjim takmičenjima, ja nastavljam, tako da će biti zlatnih medalja još", istakao je Medigović.


Foto: Printscreen

Udruženje maslinara „Maslinada“ Budva je nevladina organizacija osnovana 2000. godine. Dosad je pomoću udruženja posađeno oko 5.800 maslina na teritoriji opštine Budva.

D.Č.