02-10-2021

(FOTO) Mlađi ansambl KC Stara Budva pjesmom i igrom razveselio štićenike Doma starih u Risnu

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba folklorni ansambl Kulturnog centra "Stara Budva" danas je posjetio Dom starih "Grabovac" u Risnu, gdje je nastupom zagrijao dušu i srca štićenika ove ustanove. “Bilo je suza radosnica i dirljivih zahvalnica, srećni smo što smo im pjesmom i igrom uljapšali dan. Uradili smo dobro djelo, a djeca su naučila da humanost nema cijenu“, kazao je za naš portal rukovodilac KC Stara Budva i trener umjetničkih igara Jovan Martinović.

(FOTO) Mlađi ansambl KC Stara Budva pjesmom i igrom razveselio štićenike Doma starih u Risnu | Radio Televizija Budva

"Ova lijepa saradnja počela je prije dvije godine kada smo dobili poziv od uprave Doma starih da učestvujemo u jednom zajedničkom programu za štićenike, a sve u svrhu njihove razonode. To je tada na nas ostavilo snažan utisak, osjećaj zadoviljstva bio je veliki, da smo poželjeli ponovo da se sretnemo", kazao je Martinović.



Ansabl je izveo nekoliko koreografija, a djeca su štićenicima uručila skromni dar koji ih je posebno oduševio.

“Bilo je i suza radosnica, bilo je i dirljivih zahvalnica,čak jedna profesorica koja je i korisnik u Domu kaže: "Danas ste me vašim dolaskom i igrom podmladili i ispunili, učinili da proživim i osjećam se lijepom u srcu i duši..." Djeca su u znak zahvalnosti svakom od njih uručila po magnetić, kao poklon i to je meni jednan lijep gest pogotovo prema ljudima koji svoju samoću ispunjavaju svakodnevnicom, a mi smo ima pokazali da neko misli na njih”, istakao je Martinović.



On je kazao da je korona prošle godine spriječila ovo lijepo druženje koje polako postaje tradicija.

"Nasi utisci su kao i uvjek emotivni, dali smo 100 posto od nas svim svojim srcem i ljubavlju da im uljepšamo dan, a oni nama aplauzima uzvraćali istom mjerom. Uprava se srdačno zahvalila na našem dolasku, a mi na pozivu. Naravno ovo nije poslednji put da ćemo ići u Dom, postaće to nadam se učestalo, a nama naravno neće biti teško da dođemo i uveselimo ih pjesmom i igrom", kazao je Martinović.

I dodao da je najvažnije od svega što su djeca naučila lekciju iz humanosti koja nema cijenu.

"Učimo se tome i ispunjeni smo saznanjem da će se i nama vratiti dobrim ako činimo dobro. Mi smo tada kao i danas uradili dobro djelo,i srecni smo zbog toga", zaključio je Martinović.





Sve pohvale za naše folkloraše na čijem primjeru treba svi da učimo.

Cijelu atmosferu sa ovog druženja možete pogledati na instagram profilu: mali_folklorasi_

J.M.