16-02-2023

(FOTO/VIDEO) Ambasador Kipra u posjeti Opštini Budva: Cilj sistematska saradnja u sferi turizma i održivog razvoja

Ambasador Kipra u Crnoj Gori Demetrios Teofilaktu boravio je danas u zvaničnoj posjeti Budvi i tim povodom upriličen je susret u kabinetu predsjednika Opštine Mila Božovića.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Predsjednik Božović istakao je da je sa ambasadorom razmijenio iskustva koja je Kipar imao u svom razvoju, naročito u oblasti turizma.

"Dogovorili smo neke konekcije koje bismo u budućnosti napravili i dogovorili saradnju", istakao je on.



Ambasador Teofilaktu izrazio je zadovoljstvo sastankom sa predsjednikom Opštine Budva i njegovim saradnicima, istakavši da je fokus razgovora bio na pitanjima održivog razvoja i razvoja turizma.



"Vrlo sam voljan da napravim razmjenu sa ljudima koji se bave istim vidom turističkog razvoja. Budući da smo mi kao Kipar mnogo ranije u turističkom sektoru, onda možemo biti vrlo dobra adresa za turistički razvoj i sva iskustva koja se tiču infrastrukturnog razvoja na polju turizma. Takođe, tu smo da skrenemo pažnu na sve probleme koji se u tom razvoju mogu desiti - u prvom redu ekološki problemi i problemi prevelikog i naglog razvoja", istakao je Teofilaktu.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Ambasador Kipra naglasio je da jedan od načina povezivanja može biti bratimljenje gradova, u cilju sistematskog ostvarivanja saradnje i razmjene ideja između Budve i nekog grada u Kipru.

Na kraju sastanka učesnici su razmijenili prigodne poklone.


M.S.