08-08-2022

(FOTO/VIDEO) Budvanski prosvjetari sedmi dan ispred Opštine, Božović: Deset godina je previše čekati krov nad glavom

Budvanski prosvjetari održali su sedmi protest ispred zgrade Opštine Budva uz podršku Sindikata prosvjete Crne Gore, gdje su se okupili građani ali i prosvjetni radnici iz drugih opština. Prisutnima se obratio i predsjednik Sindikata Radomir Božović.


Foto: Portal RTV Budva

Budvanski prosvjetni radnici nastavljaju štrajk ne odustajući od osnovnih zahtjeva da im se obezbijedi useljenje u stanove i da cijena kvadrata bude 650 eura.Božović: Sindikat prosvjete CG od prvog dana pruža bezrezervnu podršku

"Poštovane koleginice i kolege, Sindikat CG od prvog dana pruža bezrezervnu podršku prosvjetnim radnicima koji neopravdano dugo čekaju krov nad glavom i ta priča traje deset godina. Vrhunac svega je podizanje cijene sa 650 eura na 890 eura pravim podstanarima. Sindikat je pod početka jasno i glasno rekao "Mi nijesmo za to povećanje" i moramo da tražimo načine da cijena bude 650 eura i da ovi ljudi što prije usele u svoje stanove jer deset godina je previše čekati krov nad glavom i izgubiti deset godina kreditne sposobnosti to je ono što ne možemo nikome da oprostimo", poručio je Božović.

Profesor Krsto Vuković, direktor SMŠ "Danilo Kiš" i član Organizacionog tima podstanara na nastavničkom vijeću pročitao je ocjene za sve one aktere koji su od samog starta učestvovali u protestima.

"Mi smo proteklih sedam dana organizovali test, a ocjene su sljedeće:

Građani Budve: Odličan 5,
Lokalna uprava na čelu sa Markom Asanovićem: Odličan 5,
Mediji: Bez izuzetka 5,
NVO organizacije i sportska društva: Dovoljan 2,
Opštinski odbor Sindikata prosvjete Budva: Nedovoljan 1,
Sindikata prosvjete Crne Gore: Dovoljan 2,
Zdravstveni radnici: Odličan 5,
Stambena zadruga, tu ocjenu prepuštamo VDT-u,
Političke subjekte će ocijeniti narod,
Dritan Abazović zbog neopravdanih izostanaka isključuje se sa pravom polaganja na 24h,
Komšije na trgu Sunca: Odličan 5.

Što se tiče reakcije nastavničkog vijeća odluka se apsolutno usvaja", poručio je Vuković.

Prisutnima se obratila i zamjenica direktora Druge osnovne škole, Dragana Jelić.

"Želim da se zahvalim svojim kolegama, penzionerima koji ovdje izdržavaju junački. Ja nemam moralno i ljudsko pravo da kritikuje Sindikat prosvjete CG i Opštinski odbor Budva. Nijesam član Sindikata već tri godine i zato ću odustati od bilo kakve kritike. Onaj ko treba da sudi, to je evidentno. Kolegama želim da kažem jedno veliko, toplo, ljudsko hvala. Nas troje zajedno sa vama dijelimo jednu zajedničku borbu, iz koje ćemo izaći zajedno. Ovih sedam dana je zastiđe sistema Crne Gore.", istakla je JelićPredsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore Damir Šehović zakazao je sjednicu tog skupštinskog tijela za utorak, 16. avgust, sa početkom u 10 časova. Na dnevnom redu biće stambena problematika prosvjetnih radnika Budve.

D.Č.