21-12-2018

Ginekološka ambulanta Doma zdravlja Budva dobila CTG aparat

Kompanija Sava osiguranje donirala je ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja u Budvi CTG aparat vrijedan 2.300 eura. Trudnice u poodmakloj trudnoći više neće morati da idu u bolnice okolnih opština kako bi obavile preglede na ovom aparatu.

Ginekološka ambulanta Doma zdravlja Budva dobila CTG aparat | Radio Televizija Budva

Novi CTG aparat omogućiće svim trudnicama da obave pregled u DZ Budvi, što znači da više neće morati da putuju na Cetinje, u Podgoricu, Bar ili Kotor na pregled. Kako je kazala ginekološkinja Milica Marović, aparat je vrlo vrijedan.

"U poslednjem mjesecu trudnoće potrebno je da se kontroliše srčana radnja ploda u materici. Taj aparat će nam omogućiti da trudnice to obave u našem Domu zdravlja, jer su putovanja na daljinu naporna, a znaju biti i rizična", istakla je Marović.



Regionalni menadžer Sava osiguranja, Midorag Čučka kazao je da njihova kompanija od samog osnivanja njeguje humanost i tradiciju kroz društveno korisne donacije ovog tipa.

"U razgovoru sa dr Marović saznao sam šta je to što je bilo najpotrebnije Domu zdravlja u ovom momentu. Ovaj CTG aparat olakšaće svim trudnicama jer više neće morati da putuju u okolne bolnice", rekao je Čučka.

Aparat će biti u upotrebi od Nove godine, a važno je naglasiti da sadrži tri kalote tako da će se moći pratiti i blizanačke trudnoće kazala je dr Marović.