04-03-2018

Hotel na Kosovu proglašen najgorim na svijetu

Grand hotel u centru Prištine poznat je po lošoj reputaciji i možda najgorim kritikama na internetu. “Odvratno“, “Šupa“, “Apsolutni horor“, samo su neke od recenzija koje je ovaj hotel dobio na stranici Trip Advisor.

Hotel na Kosovu proglašen najgorim na svijetu | Radio Televizija Budva

Ipak, čini se da menadžeri hotela nisu previše uznemireni zbog loših kritika. Rezervacije putem interneta ne postoje, a hotel jedva i da nudi konekciju na internet. Također, nemaju ni zvaničan e-mail, prenosi New York Times.

Čak je i Hašim Tači morao da prokomentariše izgled hotela koji mnogi predlažu kao sjajnu lokaciju za snimanje horor filma.

“Ne mislim da je najgori hotel na svetu, ali samo zato što je svijet veoma veliki“, rekao je Tači nakon što mu je istaknuo da će odsjedati u njemu.

U hotelu koji ima 500 soba i 13 spratova, a novinar Andrew Higgins je bio jedini gost. Posljednje spratove su naselili golubovi i otpad. Zidovi od tamnog drveta odslikavaju i najtamniju prošlost Kosova, tvrdi on.

Menadžer hotela Rahim Fazliu kaže da hotel više ne zaslužuje pet zvjezdica koje je imao u trenutku izgradnje 1978. godine. Ali "uz malo šminke“ može postati "simbol uspjeha“, prema njegovim riječima.

Nije ni to baš jasno kako budući da glavni lobi smrdi na cigarete, a zeleni tepisi koji prekrivaju spratove su puni fleka i prljavštine, a često se mogu vidjeti i bubašvabe.

Pedesetosmogodišnja Šurije Abazi, čistačica u hotelu, počela je da radi u njemu samo mjesec dana nakon otvaranja, a kaže da danas vode računa o tome da gosti (kojih više nema) imaju sapun i šampon.

Hotel je nekada bio omiljeno mesto uticajnih komunista, pa je tako Josip Broz Tito imao svoj predsjednički apartman na četvrtom spratu.


Radio Sarajevo portal.