16-08-2016

Istraga o nestanku Medina: Saslušano 60 svjedoka, čekaju se nalazi vještačenja

Policija je do sada saslušala 60 svjedoka u okviru istrage nestanka Petrovčanina Nemanje Medina kojem se od 8. jula gubi svaki trag. Istražitelji još čekaju nalaze Forenzičkog centra za predmete koji su nađeni tokom portage za Medinom.

Istraga o nestanku Medina: Saslušano 60 svjedoka, čekaju se nalazi vještačenja | Radio Televizija Budva

Na nivou Centra bezbjednosti Bar formiran je poseban tim koji traga za Medinom, piše Pobjeda.

On je nestao 8. jula kada je krenuo u pravcu Virpazara. Vozio je „reno megan“, koji je nekoliko dana kasnije pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar Rijeka Crnojevića, u mjestu Jabukov do. Samo dan nakon njegovog nestanka u policiji je saslušan Vladimir Ulama koji je posljednji kontaktirao sa njim i od tada je bio nedostupan istražnim organima.

Nakon skoro mjesec uhapšen je u kući Bogdana Milića na Čevu kod Cetinja i određen mu je pritvor do 30 dana. Ulama se tereti za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer je, kada je uhapšen, kod njega pronađen pištolj.

Za njim je policija tragala kako bi ga saslušala u okviru istrage o nestanku njegovog prijatelja Medina, koji je posljednji imao komunikaciju s njim.

Po privođenju u barsku policiju inspektori su pokušali od Ulame da dobiju dodatne odgovore, ali je on odbio da razgovara sa njima. Barski inspektori pretresli su više lokacija od Virpazara do Rijeke Crnojevića, pregledano je nekoliko snimaka koji su izuzeti sa područja Virpazara i tunela Sozina.