04-05-2020

Jelušić: Bilo je logično da se uputi inicijativa za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta

Nakon predaje inicijative od strane Crnogorske partije za smjenu, odnosno glasanje nepovjerenja predsjedniku Opštine, bilo je sasvim logično da se uputi inicijativa sa naše strane, inicijativa Kluba odbornika DPS-a za smjenu predsjednika lokalnog parlamenta, za smjenu predsjednika Skupštine, izjavio je predsjednik OO DPS Budva Predrag Jelušić, dodajući da je danas taj postupak procesuiran."Samim tim je počeo da teče rok za sazivanje te sjednice lokalnog Parlamenta gdje se jedna i druga inicijativa trebaju naći na jednom skupštinskom zasijedanju", istakao je Jelušić.

Kako je kazao, za gotovo tri do četiri i po godine mandata oni programi koji su građanima bili prezentovani kao obećanja nijesu realizovani.

"Negdje je politička odgovornost naše strane da upravo sada ukažemo na takvu jednu činjenicu. Svjedoci smo bili da je mnogo negativne energije, mnogo vremena potrošeno u tim međusobnim obračunima još uvijek koalicionih partnera aktuelne vlasti u Budvi, nego što je potrošeno na javni interes, na realizaciju onih projekata koji su bili obećani građanima da će se realizovati", rekao je Jelušić akcentujući sukob koji zadnje dvije do tri godine traje u budvanskoj vladajućoj strukturi."Vrijeme je prosto da kroz naš odgovoran odnos prema takvom jednom političkom ponašanju u prethodnom periodu, kroz inicijativu koju smo danas podnijeli nekako dođemo do jednog, nadamo se, zdravoga rješenja", dodao je on.

Prema njegovom mišljenju, ključno je da ta energija koja se, kako je kazao, potrošila u prethodnom periodu u svađi i sukobima između koalicionih partnera prosto nije dala taj efekat za građane Budve i taj javni interes koji se očekivao, u smislu da svaka vlast mora da ispuni tu svoju misiju.

"Zato je naša inicijativa, koja je danas upućena ka izglasavanju nepovjerenja predsjedniku parlamenta argumentovana kršenjem poslovnika, u jednom kontinuitetu upravo je to u duhu naše politike", zaključio je Jelušić.