10-06-2020

Jelušić: Predaćemo inicijativu za procjenu bezbjednosti održavanja sjutrašnje sjednice SO Budva (VIDEO)

"Danas ćemo u ime tri odbornička kluba, a na zahtjev 17 odbornika, predati inicijativu za procjenu bezbjednosti održavanja sjutrašnje sjednice Skupštine Opštine (SO) Budva, koja treba da se održi u 10 sati", saopštio je lider budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Predrag Jelušić.



Nova većina u SO Budva, koju čine odbornici Crnogorske, DPS-a, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković, zakazala je za četvrtak sjednicu lokalnog parlamenta na kojoj planiraju da se izjasne o inicijativama za smjenu predsjednika Opštine i Skupštine opštine Marka Carevića i Krsta Radovića.

"Naravno razlog za incijativu su sva ona dešavanja koja smo, nažalost, imali prilike da vidimo u prethodnim danima. Razlog je više nego jasan - da bi izbjegli one moguće neprijatnosti, atmosferu linča, vulgarnosti, svega onog što su svi građani Budve imali prilike da vide. Kako bi izbjegli takvu atmosferu mi ćemo danas, kao što smo to uradili prethodnog puta, uputiti inicijativu za procjenu bezbjednosti održavanja sjutrašnje sjednice i naravno asistenciju Uprave policije u onim ovlašćenjima koja im zakon daje. Vjerujemo da se one slike koje su bile poslate zadnji put iz Budve ovog puta neće desiti. Ono što smo imali prilike da vidimo, ono nije Budva ono nije nešto što dolikuje Budvi", poručio je Jelušić.