06-03-2022

Karatisti “Starog grada” osvojili 17 medalja u Banjaluci

Takmičari Karate kluba “Stari grad” osvojili su 17 medalja na međunarodnom turniru "Bushido open 2022" koji je održan subotu, 5. marta u Banjaluci. Na ovom internacionalnom takmičenju oni su zavrijedili 11 zlatnih i po tri srebrna i bronzana odličja.


Foto: KK Stari grad

Kako su kazali iz kluba, učešće je uzelo oko 700 takmičara iz 10 država: Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Švedske, Njemačke i Kipra.

Zlatne medalje za KK Stari grad osvojili su: Mina Milošević, Đorđe Šuleić (dva zlata), Kemil Cantić, Matija Milošević, Andrea Ćorović, Uroš Stevović, Lana Čormaković.

Najsjajnija odličja pripala su takođe muškom kata timu 2013/14 (Đorđe Šuleić, Matija Milošević, Kemil Cantić) ženskom kata timu 2009/10 (Nina Pešić, Una Vučićević, Lana Čormaković) i kata timu kadetkinja i juniorki, koji je nastupio u istom sastavu kao generacija 2009/10.

Na turniru u Banjaluci srebrnim odličjima okitili su se Teodora Ćorović, Una Vučićević i muški kata tim 2010. godište koji su činili Uroš Stevović, Andrej Božović i Dražen Šutović.

Bronzane medalje zavrijedili su Andrej Božović, Nina Pešić i kata tim kadetkinja i juniorki u sastavu - Teodora Gracun, Helena Grgurović i Mia Ramović.



M.S.