12-10-2020

Košarkaši Budva Basketa uspješno se pripremaju za predstojeću sezonu

Pripreme Budva Basketa za predstojeću takmičarsku sezonu započete su i traju od ljetos, a mladi košarkaši su do sada odigrali veliki broj prijateljskih utakmica. Kako je za naš portal kazao trener Dražen Antičević, takmičenja bi mogla da počnu između 1. i 10. novembra, ali zbog situacije sa koronavirusom ništa još uvijek nije sigurno. On je rekao da je zadovoljan kako se trenažni proces odvija istakavši da su trenutno aktivne četiri selekcije: juniori, pioniri, mlađi pioniri i mini-basket tim.


Sa meča Budva Basket - Pro Basket
Foto: fb/kkbudvabasket2017

Kada su pripremni mečevi u pitanju, posljednji u nizu odigran je u Tivtu minulog vikenda kada su budvanski košarkaši gostovali ekipi Pro Basketa iz tog grada. Njihovi protivnici u mjesecima iza nas takođe su bili i Kotor, nikšićki BKM, Cetinje, ali i gradski rival Budva Magic i Mogren.

"Mi treniramo već od maja kada je NKT donijelo odluku da se može početi sa treninzima. Imali smo jednu kratku pauzu od desetak dana, ali smo stalno u trenažnom procesu. Pokušavamo da se spremimo na najbolji mogući način. Odigrali smo veliki broj utakmica, to djeci koristi da pokažu ono što su naučili na treninzima. A nama kao klubu je korisno jer ih na taj način motivišemo da ostanu da treniraju, kao i da privučemo neku novu djecu", rekao je on.

Budva je, kada su kolektivni sportovi u pitanju, u posljednje vrijeme prvenstveno bila prepoznatljiva po po odbojci i vaterpolu. No, kako naš sagovornik kaže, prisutno je interesovanje i za košarku. Ističe da djeca rado i u velikom broju dolaze u salu Druge osnovne škole.

"Tokom prošle godine taj broj se kretao oko 100 djece što je impozantna cifra i za neke veće gradove, a ne za našu opštinu koja je mala", naglasio je trener Antičević.


M.S.