18-10-2015

Kovinić poražena u finalu turnira u Tjanđinu

Danka Kovinić ipak nije mogla da se suprostavi šestoj igračici svijeta Agnješki Radvanjskoj u finalu turnira u Tjanđinu. Poljakinja je slavila ubjedljivo, u dva seta, sa 6:1, 6:2.

Kovinić poražena u finalu turnira u Tjanđinu | Radio Televizija Budva

Danka je u meč ušla sa velikom željom da pruži što jači otpor. Sigurno je otvorila meč svojim servisom, povela 1.0, u drugom gemu zaprijetila, imala čak tri brejk lopte, ali Radvanjka je uspjela da se izvuče.

I to je bilo sve što je Kovinić uspjela da uradi u prvom setu. Iskusnija Poljakinja je vezala još pet gemova i prvi dio igre riješila u svoju korist, ubjedljivim rezultatom 6:1.

U drugom setu, Radvanjska je dva puta oduzela servis crnogorskoj teniserki. Prvi brejk je napravila u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, a onda ponovo dočekala svoju šansu u osmom, kada je napravila drugi brejk kojim je i završila meč.

Nagradni fond turnira u Tjanđinu je pola miliona dolara, od kojih je 111.389 pripalo pobjednici, dok je 55.435 dolara zaradila Kovinić.

Poraz u finalu bio je očekivan, šteta što Danka nije pružila jači otpor, ali je zasigruno zadovoljna nastupom u Tjanđinu. Ovo joj je bilo prvo WTA finale, a očekuje je i velki napredak na rang listi najbojlih teniserki svijeta.

"Bilo je lijepo igrati ovdje, došla sam do prvog finala. Agnješki čestitam, jer je bilo zadovoljstvo igrati protiv nje. Hvala i publici, atmosfera je bila odlična i nadam se da se sljedeće godine ponovo vidimo", rekla je 20-godišnja Danka nakon finala.