24-03-2023

Morsko dobro: Nije se desio nikakav incident, trajekt „Trideseti avgust“ nastavio redovno da saobraća

Iz Morskog dobra reagovali su, kako su rekli, povodom medijskih tekstova o navodnom incidentu na trajektu "Trideseti avgust", ističući da je došlo do manjeg kvara usljed čega se pojavio dim, ne i vatra, a time ni požara, odnosno, kako su naveli, "nije se desio nikakav incident, shodno tome nije ugrožena bezbjednost pješaka a ni vozila, kako je u javnosti predstavljeno".

Morsko dobro: Nije se desio nikakav incident, trajekt „Trideseti avgust“ nastavio redovno da saobraća | Radio Televizija Budva

Foto: Morsko dobro

"Kao odgovorno preduzeće, u skladu sa redovnom procedurom koja se primjenjuje u ovakvim situacijama, pozvali smo Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren, a nakon čega je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom", rekli su iz Morskog dobra.

Tom prilikom je, dodaju, obaviještena i Lučka kapetanija.

"Ovim putem apelujemo i pozivamo sve medije u Crnoj Gori da prije plasiranja negativnih informacija u javnosti, kontaktiraju Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kako bi dobili sve relevantne i pouzdane informacije, usled čega ne bi dolazilo do širenja dezinformacija i uznemiravanja građana Crne Gore", kazali su iz Morskog dobra.

S obzirom na to da se, kako su naveli, protekli mjesec "na jedan maliciozan i tendeciozan način vode negativne kampanje na štetu Javnog preduzeća", kao što su "već mnogo puta istakli" Morsko dobro "radi sve u interesu građana, što će nastaviti da radi i u budućem periodu".

"Nećemo dozvoliti opstrukcijama ovakvog tipa da narušavaju kredibilitet Javnog preduzeća. Trajekt “Trideseti avgust” je počeo redovno da saobraća", zaključuje se u saopštenju.