17-02-2021

Na evidenciji Narodne kuhinje 100 lica, brojka svakodnevno raste, poželjne donacije

U stanju materijalne potrebe U Budvi, prema spisku Crvenog krsta je 180 porodica, za sada se za obrok u Nraodnoj kuhinji prijavilo 100 lica, a prijave će se i narednih dana obavaljati u toj organizaciji.

Na evidenciji Narodne kuhinje 100 lica, brojka svakodnevno raste, poželjne donacije | Radio Televizija Budva

Foto: Portal, RTV Budva

Iako samo prije dvije godine nije bilo potrebe za otvaranjem Narodne kuhinje u mteroploi turizma, pandemija je učinila svoje, a broj lica kojima je pomoć potrebna svakodnevno raste.

"Shvatili smo da postoji određeni broj ljudi kojima je ova pomoć neophodna i došao je trenutak da se vrata Narodne kuhinje otvore", kazala je Milica Vučinić sekretarka OO Crveni krst Budva.

Ona je napomenula da su spsikovi potencijalnih korisnika pravljeni u saradnji sa Centrom za socijalni rad Budva, da neće biti lanč paketa, te da će se hrana služiti isključivo u prostorijama Nardone kuhinje, a uz poštovanje svih mjera u cilju suzbijanja pandemije.


Milica Vučinič, foto: printscreen

"U dijelu i pomoći koji mi pružamo Nardonoj kuhinji jeste i obezbjeđivanje volontera u cilju pooštovanja mjera", kazala je Vučinić.

Opštinska organizacija CK Budva je i sama pomogla Nardonu kuhinju donacijama.

"Donirali smo prehrambrene proizvode, brašno, pirinač, pudinge, ulje, pasulj, a u svakom momentu razmišljamo o Nardonoj kuhinji jednako kao o građanima u socijalnoj potrebi i uvijek smo tu za donacije kako bi olakšali rad Narodne kuhinje", kazala je Vučinić.

Ona je ovim putem pozvala sve pravne subjekte, da sa svojom donacijom učestvuju u relaziavciji ovog za Budvu velikog socijalnog programa. Pred kamere se njiesu htjeli pojaviti svi korsnici Narodne kuhinje, a iako se dnevno priprema 100 obroka, taj broj nije konačan.

Vučinić je pozvala sve zainteresovana da se prijave CK kako bi se našli na spsiaku za topao obrok.

D.P