05-01-2023

Narodna biblioteka Budve bogatija za 300 novih naslova

Narodna biblioteka Budve će ove godine svojim korisnicima vrata otvoriti devetog januara, a naša ekipa kao preporuku za čitanje u nastavku donosi brojne nove i tražene naslove koji se mogu pronaći upravo u toj Javnoj ustanovi.


Foto: Printscreen

Tom prilikom kazali su nam da su nedavno nabavili 300 novih naslova, kao i da veliku isporuku očekuju narednih dana.

"Ono što je traženo što se tiče beletristike to su Lusinda Rajli jedna iz serijala "Izgubljena sestra", što se tiče njenih knjiga to je "Soba leptira", "Mala italijanka" i da sada ne nabrajamo sve naslove, to je uglavno beletristika. Mi smo se trudili da poručimo ono što je trenutno aktuelno i sve što bi zadovoljilo ukus naših korisnika, a ne samo pojedinačno. Što se tiče ostalih romana to su autorka bestselera "Tetovažer iz Aušvica" i "Cilkin put" Heder Moris, takođe njen roman "Tri sestre", nešto što je bilo aktuelno je "Mica Beograd" i "Odvratni Britanac" od Mirjane Đurđević. Ona je inače dobitnica nagrade Meše Selimović i Žensko pero, a u poslednje vrijeme nije nešto čitana, tako da smo se trudili da je vratimo za sve one koji je ne znaju da je upoznaju i za one koji je poznaju da se podsjete kako ona piše. Mislim da imaju što pročitati jer knjige odišu intaligentnim urbanim humorom" , kazala je u Polisu, Ana Todorović iz JU Narodna biblioteka Budve.

Napomenuli su da raspolažu dovoljnim brojem lektira za osnovce i srednjoškolce, te da uvijek misle na najmlađe čitaoce

"Kao i svake godine naručili smo izdanja iz Male lagune. Za djecu smo se trudili da im približimo bajke i narodne bajke. Nešto što nije bilo aktuelno posljednjih godina su "Zlatna jabuka", "Čardak ni na nebu, ni na zemlji", "Biberče" i sve ono što smo mi kao djeca čitali, a što današnja djeca ili ne čitaju ili nijesu upoznati sa tim", istakla je Todorović.

Biblioteka će ove godine svojim korisnicima vrata otvoriti u ponedjeljak, 9. januara u 8 časova.