17-04-2019

Nelegalna gradnja u Dubovici?

Na poziv sugrađanke da njen komšija u ulici Mimoza u naselju Dubovica nelegalnom rekonstrukcijom objekta uzurpira javni prostor, ekipa Televizije Budva izašla je na lice mjesta.

Nelegalna gradnja u Dubovici? | Radio Televizija Budva

Kako ističe naša sagovronica Lidija Kostadinović riječ je o dijelu objekta koji je davno sagrađen na javnoj površini.

Ona kaže da je problem nastao kada su vlasnici, koji su ujedno i njene komšije, odlučile da toj površini dograde još jedan objekat.

"Nije mi preostala nikakva druga mogućnost, ja sam pokušala sa ljudima, odnosno komšijama sa kojima inače imam korektne međuljudske odnose, da razgovaram. Tražila sam da obustave radove, na šta su mi oni rekli da će nastaviti sa radovima, a da ja radim ono što mislim da treba. Obratila sam se nadležnim organima i nadležnoj inspekciji koja je izašla na uvid i zabilježila činjenično stanje", kaže Kostadinović.

Ona tvrdi da objekat nije u skladu sa detaljnim urbanistčkim planom Dubovica - Budva.

"Projektom se predviđa da postojeći objekti mogu da se prošire za sprat iznad, ali nije predviđeno da se gabarit objekata mijenja, a ovdje se ide na proširenje gabarita, koje nije predviđeno zakonom. Samim tim je ova rekonstrukcija nezakonita", kazala je ona.

Kostadinović ističe da je u pitanju uzurpacija javne površine i prolaza, ali i njenog privatnog prostra.

"Mislim da to nije u redu. Ja se nadam da će se ovo riješiti na zadovoljstvo obije strane", zaključila je Kostadinović.

Vlasnika objekta zatekli smo na licu mjesta, ali nije želio pred kameru. Nakon uviđaja Komunalne policije koja je napravila zapsinik, predmet je proslijeđen građevisnkoj inspkciji i Ministarstvu održivog razvoja i turizma koji će u roku od sedam dana izaći na teren i preduzeti dalje korake.