13-05-2020

Nijemac 50 dana živio na aerodromu u New Delhiju

Kao iz filma Stivena Spilberga, "Terminal", sa Tom Hanksom u glavnoj ulozi, koji se bazira na istinitoj priči, 41-godišnji njemac bio je u tranzitu, no zaglavio je u Nju Delhiju kada je Indija obustavila letove zbog pandemije koronavirusa.


Foto: TheHansIndia

Edgard Ziebat je 17. marta otputovao iz Hanoja te propustio let za Istanbul. Indija je u idućim danima obustavila letove u sklopu mjera restrikcija zbog Covid-19, pojasnio je policijski službenik KK Yadav.


Foto: Ilustracija/news/abplive

Nijemac je skoro dva mjeseca živio u tranzitnom dijelu međunarodnog aerodroma u New Delhiju. Konačno se u utorak ukrcao na let za Amsterdam, a njegova je priča u medijima objavljena u ponedjeljak.

"Rezervisao je let KLM-a za Amsterdam, a ne znamo koje je njegovo krajnje odredište", rekao je PR aerodroma Tushar Makkar.

Policijski službenici indijskog aerodroma rekli su da im je muškarac kazao kako postoji mogućnost da u matičnoj zemlji dobije kaznenu prijavu te da je zbog toga odbio otputovati. Indija mu nije izdala vizu pošto je rekao da ima kaznenu prijavu, prenosi Hina.

A šta je radio tih 50 dana?

Edgar je to vrijeme proveo surfujući po internetu, razgovarajući s prijateljima i porodicom telefonom, lutao terminalom te komunicirao sa sigurnosnim i pomoćnim osobljem aerodroma.

"Osigurali smo mu hranu, vodu, odjeću, pastu za zube i ostale potrepštine. Spavao je na pomoćnim krevetima, na klupama, a ponekad i na podu", kazao je Yadav.



Izvor: RadioSarajevo