17-06-2021

Novinari francuskog magazina Le Figaro u posjeti Crnoj Gori

Novinarska ekipa renomiranog francuskog nedjeljnika Le Figaro boraviće do subte u studijskoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

Novinari francuskog magazina Le Figaro u posjeti Crnoj Gori | Radio Televizija Budva

Foto: TO Bar

Studijska posjeta, koju je NTO organizovala uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, počela je 12. juna.

Iz NTO su kazali da će se kroz članak, koji će biti objavljen na deset stranica, sa crnogorskom turističkom ponudom upoznati oko 350 hiljada čitalaca tog magazina, dok će online verzija biti dostupna za skoro 22 miliona čitalaca.

Le Figaro je, kako su podsjetili, jedan od najčitanijih magazina u Francuskoj.

Novinar Le Figaroa, Vincent Noyoux, rekao je da će čitaocima, između ostalog, biti predstavljen dio Crne Gore koji je manje poznat francuskom tržištu, a zaslužuje da bude.

„To je predio Prokletija, odnosno dolina Grebaje. Pejzaži u tom dijelu Crne Gore oduzimaju dah i siguran sam da će poslužiti kao inspiracija prilikom izbora destinacije za godišnji odmor“, kazao je Noyoux.

U članku će biti predstavljena i ponuda crnogorskog primorja, kroz razgovore sa zanatlijama, kulturno-istorijsko naslijeđe, kao i gastro i ponuda hotela.

NTO realizuje studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Gusinja, Bara, Budve, Kotora i Herceg Novog, kao i Nacionalnih parkova Crne Gore. Podršku su dali i hoteli One & Only Portonovi, Maestral Resort & Casino, Conte i Lazure Resort and Marinas.