19-07-2021

NVO Jaz Mrčevo polje: Carević inicirao raskid ugovora, a ne mi

DOO "Jaz-Mrčevo polje" čiji je osnivač nevladina organizacija, nije inicijator raskida predmetnog ugovora, već je nas Opština Budva dopisom obavijestila o jednostranom raskidu istog. To se navodi u dopisu ove NVO koja godinama unazad izdaje u zakup veliki zemljišni kompleks u zaleđu plaže Jaz, na kome se nalazi parking, sportski tereni ali i nekadašnji koncertni plato.

NVO Jaz Mrčevo polje: Carević inicirao raskid ugovora, a ne mi | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Oni su prije nekoliko dana pisali dopis Opštini da izmiri zakupninu predviđenu ugovorom, u suprotnom ugovor će se smatrati raskinut. Kako bi upoznali javnost, oni su dostavili kompletnu prepisku sa Opštinom Budva i predsjednikom Markom Carevićem gdje se vidi da je lokalna uprava inicijator raskida ugovora.

"U odgovoru na navedeni dopis opštine smo istakli da je raskid ugovora neosnovan i zatražili održavanje sastanka. Međutim, obavijestili su nas da smatraju da je raskid ugovora osnovan, a o sastanku se nisu izjasnili. Iz svega navedenog, shodno odredbama predmetnog ugovora, zatražili smo od opštine da isplati ugovorenu zakupninu u roku od 8 dana, te ukoliko ne postupi po pozivu, da se ugovor automatski raskida i da su dužni da predaju zemljište, odnosno fudbalske terene nazad u posjed zakupodavca, a u koji dopis ste imali uvid. Napominjemo da je ovakav potez opštine i Predsjednika iste za nas bio neočekivan, a pogotovo jer je uslijedio pred samu turističku sezonu kada to ni jednoj ni drugoj strani ne ide u korist", navodi se u reagovanju DOO Jaz Mrčevo polje.

Izvor: Vijesti