25-04-2016

Održana državna prvenstva u sportskom ribolovu na moru

Juče su u Budvi, na plaži Buljarica u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i KSR “DELFIN” iz Budve organizovana državna prvenstva u sportskom ribolovu na moru sa neuredjene obale za kategorije juniori U16, seniorke i seniori, na kojima je učestvovalo 39 takmičara i takmičarki iz 11 klubova.

Održana državna prvenstva u sportskom ribolovu na moru | Radio Televizija Budva

U kategoriji juniora U16 prvo mjesto osvojio je Nikola Bubonja (KSR “Ama” Kostanjeca) sa 125 bodova, drugo Belo Dragojlović (KSR “Ribar” Baošići) sa 110 bodova, a treće Vuk Ćorić (KSR “Igalo” Igalo) sa 55 bodova.

U kategoriji seniorki prva je bila Dujmušić Martina (SRK “Pagar” Tivat) sa 490 bodova, druga Zlatka Vlićević (KSR “Sipa” Tivat) sa 410, a treća Milijana Matijašević (KSR “Igalo” Igalo) sa 155 bodova.

Kod senira ostvareni su sledeći rezultati: Prvi je bio Miloš Dašić član KSR "Igalo" iz igala sa 605 bodova, drugo mesto osvojio je Zdravko Damjanović član KSR "Ribar" iz Baošića sa 585 bodovai treće mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Sloboanu Svilanoviću (KSR "Ribar) sa osvojenih 515 bodova.

Takmičarska sezona nastavlja se već 08. maja kada će KSR RIBAR biti biti tehnički organizator II kruga Dražavnog prvenstva štapom iz barke za seniore, na kojem će učestvovati 36 takmičara koji su to pravo stekli na osnovu rezultata ostvarenih u prošloj godini i na dva kvalifikaciona – regionalna prvenstva koja su održana 20. marta u Meljinama i Tivtu.