07-12-2021

Oprez zbog mokrih puteva i poledice

U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno mokrim putevima, a u višim planinskim predjelima mjestimično ima poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza.

Oprez zbog mokrih puteva i poledice | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke mogući su sitniji odroni.

"Vozačima savjetujemo da vožnju prilagode vremenskim i saobraćajnim uslovima. Na dionicama gdje se izvode radovi neophodna je dodatna pažnja jer je izmijenjen režim vožnje", upozoravaju iz AMS.

Upotreba zimskih guma obavezna je do 1. aprila, na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na to da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Na magistralnom putu Rožaje-Špiljani saobraćaj će biti obustavljen od osam do 11 sati i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta. Van tih termina saobraćaj je na mjestima radova regulisan semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu Bar - Ulcinj saobraćaj će zbog sanacije biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni od osam do 17 sati.

Zbog izgradnje magistralnog puta Cetinje - Nikšić, saobraćaj na regionalnom putu Cetinje-Čevo biće obustavljen od devet do 11 i od 13 do 15 sati, a u ostalom periodu dolaziće povremeno do prekida ne dužih od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad – Podgorica zbog rekonstrukcije saobraća se jednom trakom naizmjenično na mjestima radova, a mogući su kraći zastoji, ne duži od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-3, dionica Komanski most-Podgorica, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Zbog radova na magistralnom putu M-4, dionica Podgorica-Tuzi, zatvorena je jedna traka bulevara.

Na magistralnom putu M-1, dionica kroz Bečiće, saobraća se u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog izmještanja vodovoda od hotela Maestral do plaže Kamenovo u Budvi izmijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvodjenja radova.

Saobraćaj na magistralnom putu M-1 na dionicama Petrovac-Bar-Ulcinj i Krtolska raskrsnica-Petrovac, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni od sedam do 17 sati.

Zbog rekonstrukcije glavnog cjevovoda na regionalnom putu R-18 Pljevlja-Gradac-Šula u ulici Oslobođenja doći će do potpune obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Omogućeno je korišćenje alternativnog puta.

Zbog sanacije nestabilnih kosina saobraćaj na regionalnom putu Berane - Petnjica promjenjen je sa sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolaziće i do povremenih obustava, ne dužih od 30 minuta .

Na prvoj dionici auto puta Podgorica-Mateševo zabranjen je prolaz za vrijeme radova.

Prolaz je jedino dozvoljen vozilima koja posjeduju propusnicu kompanije CRBC.