17-06-2016

Osumnjičeni da su otuđili motocikl i pokušali da udare vozilom policijskog službenika dok su bježali od policije

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva lišili su slobode četiri lica zbog otuđenja motocikla i napada na policijskog službenika u vršenju službene dužnosti kada su ih policijski službenici zaustavili.

Osumnjičeni da su otuđili motocikl i pokušali da udare vozilom policijskog službenika dok su bježali od policije | Radio Televizija Budva

Naime, slobode su lišeni N.M. (28) iz Malog Požarevca – Republika Srbija, Ž.R. (46) iz Kotora, R.R. (35) iz Budve, i R.P (42) iz Aranđelovca – Republika Srbija, nastanjen u Kotoru.

Sumnja se da su osumnjičeni počinili krivična djela na način što su prvo, 15. juna 2016. godine, došli u Budvu vozilom „VW Tuareg“, barskih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.R, a u namjeri da otuđe motocikl. Oko 22,30 časova N.M. se, kako se sumnja, izdvojio od ostala tri lica i otuđio motocikl marke „Piaggio“, vlasnika V.S, koji je bio parkiran ispred radnje u Budvi u kojoj je ovo lice zaposleno.

O otuđenju motocikla vlasnik je, čim je primjetio da je nestao, obavijestio CB Budva čiji su službenici odmah preduzeli potražne radnje za izvršiocem djela i motociklom.

N.M. se, sumnja se, nakon što je otuđio motocikl, njime odvezao u pravcu Kotora. On je, međutim, usput, u mjestu Žuta greda, izgubio kontrolu nad motociklom sa kojeg je pao i zadobio povrede. Za njim su se pomenutim vozilom „VW Tuareg“ kretela ostala tri osumnjičena lica, koja su, kako se sumnja, imala namjeru da N.M. odvezu sa lica mjesta saobraćajne nezgode kada je on pao, u čemu nisu uspjeli jer je u međuvremenu na lice mjesta stigla policija. Ova tri lica, Ž.R, R.R. i R.P, su se potom vozilom udaljila sa lica mjesta, vraćajući se za Budvu, a za njima je krenula policijska patrola. Ž.R. i R.P. su zatim u Budvi ostavili R.R. a potom su njih dvojica vozilom ponovo krenula put Kotora. Druga patrola CB Budva, koja je obilazila teren u potrazi za ovim licima, je u mjestu Topliš zaustavila navedeno vozilo. Kada je policijski službenik krenuo ka vozilu u kojem su se nalazili Ž.R. i R.P, Ž.R. je, kako se sumnja, naglo vozilom krenuo ka policijskom službeniku ali je on uspio da izbjegne udar vozilom tako što se na vrijeme izmakao u stranu. Ž.R. i R.P. su potom vozilom nastavili bijeg sa lica mjesta u pravcu Kotora, dok je patrola koja ih je zaustavila bila u potjeri za njima. Na izlazu iz tunela, prilikom ulaska u Kotor, službenici Posebne jedinice policije, budući da su oni kao i Odjeljenje bezbjednosti Kotor bili obaviješteni o potrazi za ovim licima, su zaustavili vozilo „VW Tuareg“ u kojem su se nalazili Ž.R. i R.P. Odmah potom je na lice mjesta stigla i patrola CB Budva koja je bila u potjeri za njima. Službenici PJP su predali ova dva lica pomenutoj patroli koja ih je lišila slobode.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, zbog osnova sumnje da su sva četvorica počinila krivično djelo teška krađa, što se odnosi na otuđenje motocikla, dok se jednom od njih, Ž.R, krivičnim prijavom na teret stavlja i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, počinjeno na štetu policijskog službenika.