25-05-2016

Otvoren seminar „Jačanje kapaciteta institucija u borbi protiv trgovine djecom, prisilnog dječijeg prosjačenja i prisilnih ugovorenih brakova“

Predsjednik Opštine Budva, doc. dr Srđa Popović, održao je danas u hotelu „Palas“ u Petrovcu uvodno obraćanje i otvorio multisektorski seminar „Jačanje kapaciteta institucija u borbi protiv trgovine djecom, prisilnog dječijeg prosjačenja i prisilnih ugovorenih brakova“.

Otvoren seminar „Jačanje kapaciteta institucija u borbi protiv trgovine djecom, prisilnog dječijeg prosjačenja i prisilnih ugovorenih brakova“ | Radio Televizija Budva

Ovaj seminar je organizovala Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima (organizaciona jedinica Generalnog sekretarijata Vlade Crne Gore), u saradnji sa Predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori, a okuplja predstavnike Uprave policije i Centra za socijalni rad.



Pozdravivši učesnike i organizatore u ime grada domaćina, predsjednik je poželio ugodan boravak i uspjeh u radu, i izrazio veliko zadovoljstvo što se ovako važan događaj održava upravo u Budvi, prijestonici crnogorskog turizma. Istakao je da su čovjek i ostvarenje ljudskih prava dio civilizacijskog trenutka koji živimo, dodavši da Kancelarija za borbu protiv trgovine ljudima koordinira aktivnostima nadležnih tijela državne uprave, međunarodnih organizacija i nevladinog sektora u cilju što bolje implementacije nacionalne Strategije za borbu protiv trgovine ljudima. Naglasio je, takođe, da su do sada postignuti odlični rezultati, ali da oni nikako ne zaustavljaju dalje aktivnosti u zaštiti osnovnih prava čovjeka, jer je potrebno održavati korak sa savremenim tendencijama, čemu svakako doprinosi i ovaj seminar. Obraćanje je završio sa željom da svaki čovjek u Crnoj Gori bude siguran, sa zaštićenim ljudskim pravima, a za kraj poželio da, nakon seminara, učesnici odu sa utiskom da je Crna Gora sigurna i bezbjedna zemlja.