19-06-2016

Plažni mobilijar besplatan 10 dana

Mještanima Pržna će u narednih deset dana biti omogućeno da na plaži hotela Maestral besplatno koriste plažni mobilijar kada hotelski kapaciteti ne budu sasvim popunjeni i bude slobodnih setova na plaži.

Plažni mobilijar besplatan 10 dana | Radio Televizija Budva

Iz menadžmenta hotela Maestral su objasili da je to prelazno rješenje, dok se ne uspostavi trajni dogovor, s obzirom na to da su mještani Pržna protestovali zahtjevajući da im se omogući besplatno korišćenje plaže i plažnog mobilijara.
“Ukoliko to dozvolimo, Maestralova plaža više neće biti hotelsko kupalište i za goste hotela neće biti mjesta na njoj”, kazali su Pobjedi iz menadžmenta hotela.

Oni su dodali da ulaz na plažu hotela nikome nije zabranjen, ali da je korišćenje plažnog mobilijara moguće samo uz određenu novčanu nadoknadu.

Iz menadžmenta su naveli da je, prema odluci Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, predviđeno da se na plaži hotela Maestral, koja se vodi kao hotelsko kupalište, mogu postaviti maksimalno 173 seta, dok hotel raspolaže s 214 smještajnih jedinica.

“Na osnovu tih brojki jasno je da već imamo problem da svim gostima hotela obezbijedimo set na plaži”, rekli su iz menadžmenta i dodali da nedostatak mjesta na plaži moraju nadoknađivati setovima na terasi oko bazena.

Oni su saopštili da je zbog toga moralo doći do promjene poslovne politike koja bi gostima hotela obezbijedila ugovorena uslugu. Takva uredba, kako su podsjetili, važi za sva hotelska kupališta u Crnoj Gori, tako da su sve poslovne odluke Maestrala u skladu sa zakonom i važećim propisima.

Kompanija Hit Montenegro, koja upravlja hotelom Maestral, promijenila je vlasnika u oktobru prošle godine, a novi ima za cilj podizanje kvaliteta usluge i kategorije na pet zvjezdica.

“Planira se unaprijeđenje kvaliteta usluge u svim segmentima, pa u skladu sa tim moramo imati i adekvatno sređenu plažu, sa dovoljno raspoloživih plažnih setova za goste hotela”, saopšteno je iz menadžmenta hotela Maestral.

Oni su naveli i da su prethodni vlasnici, u skladu s poslovnom politikom, određenim gostima poklanjali propusnice za bazen, parking i plažu.

“Velnes je, takođe, bio otvorenog tipa, tako da su bazen mogli da koriste i vanjski gosti. To je bila odluka tadašnjih vlasnika, ali ne zakonska obaveza. Novo poslovanje ima za cilj unaprijeđenje kvaliteta usluge za hotelske goste i završetkom rekonstrukcije spa centra, Maestral će dobiti novi savremeni centar, koji je namijenjen samo gostima hotela”, objasnili su iz menadžmenta.

Oni su dodali da sa mještanima žele dobre odnose, ali da se za to mora naći zajednički interes.

“Novi vlasnici su kupili kompaniju Hit Montenegro sa svim pripadajućim licencama za rad. Postavljen je novi poslovni plan, koji ima za cilj kvalitetno poslovanje u skladu sa poštovanjem zakona i propisa. Niko nema za cilj da nanese štetu bilo kome, a posebno ne prvim komšijama i crnogorskom turizmu. Ipak, za dobre odnose moramo naći i zajednički interes”, rekli su predstavnici menadžmenta.