30-09-2022

Počeli razgovori o realizaciji uličnog festivala hrane tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Budvi

O mogućnostima realizacije Street food festivala tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Budvi, predstavnici Turističke organizacije opštine Budva razgovarali su sa direktorom beogradske event agencije, Beofest, Milošem Vukšićem, koji je tim povodom boravio u Budvi.


Foto: TOB

U Beogradu se ovaj festival uspješno realizuje več nekoliko godina, a organizatori su se potrudili da osmisle festival koji bi bio zanimljiv i privlačan različitim generacijama, od
najmlađih do najstarijih, prikladan za porodične izlaske, omladinu, starije osobe, strance i turiste, sve one koji vole dobru hranu i provod na jednom mjestu.

Tokom sedam dana Festivala koji bi se u Budvi organizovao krajem decembra, posjetioci bi mogli da probaju najrazličitije ukusne zalogaje lokalne, evropske i svjetske kuhinje, uživaju u muzičkom programu, nastupima DJ-eva i muzičkih bendova, propratnim sadržajima, društevim i sportskim igrama, a za najmlađe će se organizovati i kreativne dječije radionice.

Program Festivala podrazumijevaju i zanimljivo osmišljeni paneli na razne teme o hrani i zaštiti životne sredine o kojima bi govorili pažljivo odabrani stručnjaci iz ovih oblasti. 

Predstavnici TO Budva su sa gostom obišli moguće lokacije za eventualnu realizaciju Festivala, razmjenili informacije o gastro sadržajima i mogućnostima sa kojima Budva raspolaže, kako bi se Street food festival uspješno organizovao i u Budvi.