16-06-2023

Poetsko veče Ivone Medigović sjutra u Spomen domu Reževići

Poetsko veče mlade budvanske umjetnice Ivone Medigović održaće se sjutra veče u Spomen domu "Reževići" sa početkom u 20h, u organizaciji JU Muzeji i galerije Budve.



"Tokom večeri biće predstavljena selekcija pjesama iz autorkinog opusa i stručni osvrt na njeno stvaralaštvo. Učesnici su: autorka Ivona Medigović, mr Dušan Medin i moderatorka Milica Stanić Radonjić, dok će u muzičkom dijelu programa nastupiti Igor Zenović na klaviru", najavili su iz JU Muzeji i galerije Budve.

Ivona Medigović rođena je 20. juna 1999. godine. Pohađala je Osnovnu školu Osnovnu školu „Mirko Srzentić“ u rodnom Petrovcu. Ljubav za pisanom riječi je rasla sa njom te iako je tu svoju ljubav uvidjela u ranom djetinjstvu, tek u aprilu 2019. godine počinje da svoje pisano stvaralaštvo dijeli preko društvenih mreža Facebook i Instagram pod imenom „Ja sam Ivona Medigović“. Po njenim riječima, ona svoju inspiraciju pronalazi u životu uopšteno, ponajviše u svom zavičaju, ali i ličnim emocijama i razmišljanjima i smatra da svako na neki način ostavi trag na ovoj planeti, te će pisanje biti njen način.

Organizatori navode i jednu pjesmu iz Ivoninog opusa:

Sve će to more

More će to,
ako pitaš primorce. More će ti to oprat'
očistit' oporavit' izliječit'.

Samo malo u more i biće to dobro.

Samo malo u more to i pro'će.

Samo treba mora na to, to ti je najbolje.

More će to,
ako pitaš primorce.

More će, rane,
posjekotine, iritacije, ožiljke,
povrede, koljena, ramena, srce, dušu, tijelo.

Sve će to more.