24-07-2020

Prikupljen novac za liječenje Alena Muratovića

Fondacija Budi human saopštila je da su prikupljena sredstva potrebna za liječenje dječaka Alena Muratovića koji pati od cerebralne paralize, za šta je bilo potrebno nepunih 27 hiljada eura.

Prikupljen novac za liječenje Alena Muratovića | Radio Televizija Budva

"Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da su prikupljena sredstva potrebna za liječenje dječaka Alena Muratovića koji pati od cerebralne paralize", navodi se u saopštenju.

U tu svrhu, kako kažu, na inicijativu fondacije Budi human, a uz dobru volju i donacije građana, prikupljeno je 26.790 eura.


Foto: Budi human

Na putu ka ljepšem djetinjstvu

Ovaj petogodišnjak, kako kažu, iza sebe ima lasersku i hiruršku intervenciju na očima, obavljenu još dok je bio beba, radi uklanjana glaukoma i pritiska na očima.

"U cilju poboljšanja zdravstvenog stanja mališana i njegovih prvih samostalnih koraka, Alen će otputovati na liječenje robotom na klinici Glavić u Dubrovniku. Naša misija se nastavlja", navodi se u saopštenju.

Alen je, kako kažu iz fondacije, na putu ka ljepšem djetinjstvu, a ostali mališani, članovi fondacije, čekaju kartu za isto odredište.

"Tu kartu kupujete im vi. Zato vam se zahvaljujemo i pozivamo vas da zajedno nastavimo da gradimo svijet u kojem će svako djete biti zdravo i srećno", saopštila je Fondacija Budi human.