09-03-2023

Privremeno prekinut saobraćaj na pruzi Beograd-Bar

Zbog kvara na kontaktnoj mreži kod željezničke stanice Priboj, došlo je do privremenog prekida međunarodnog saobraćaja na pruzi Beograd-Bar.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Željeznički prevoz Crne Gore obavijestio je da su putnici voza koji je krenuo iz Zemuna za Bar juče 8. marta u 19:58 časova, od Priboja prevezeni autobusima "Srbija voz" do stanice Bijelo Polje, odakle su vožnju nastavili lokalnim vozom do Bara.

"Lokalni voz iz Bijelog Polja krenuo je na vrijeme u 06:26h i očekuje se njegov dolazak u stanicu Podgorica u 9 sati, a u stanicu Bar u 10:30h. Za putnike voza koji je krenuo iz Bara za Zemun u 19:00h, takođe je organizovan autobuski prevoz iz stanice Priboj do Beograda", napominju u obavještenju Željezničkog prevoza.

Iz Željezničkog prevoza napominju da je saobraćaj privremeno u prekidu dok ekipe željezničke infrastrukture Srbije ne otkolne kvar, te da će javnost kasnije obavijestiti o načinima i uspostavljanju prevoza na ovoj relaciji.

Infrastruktura Željeznice Srbije saopštila je danas da su ekipe na terenu i rade na sanaciji kvara na kontaktnoj mreži, ali s obzirom da je potrebno popraviti vozne vodove u dužini od oko petsto metara, procjena je da će sanacija ovog dijela pruge trajati do sjutra uveče, ukoliko ne bude nepredviđenih teškoća.

Do kvara je došlo noćas, pola sata nakon ponoći, a Željeznička kompanija za prevoz putnika "Srbija Voz" tokom noći organizovala je autobuski prevoz za putnike vozova koji su saobraćali između Beograda i Bara.

Kako je navedeno, iz Infrastrukture željeznice Srbije nastoje da u što kraćem roku poprave kvar i izvinjavaju se putnicima zbog prekida saobraćaja.

(RTCG)