27-01-2023

Projekat EPK Budva Boka 2028 predstavljen na nacionalnoj konferenciji Ministarstva kulture

Ministarstvo kulture i medija organizuje Nacionalnu konferenciju „Vrijeme kreativnosti“ koja ima za cilj da ponudi platformu za dijalog o stvaranju uslova za prepoznavanje i pozicioniranje kreativnosti kao pokretača razvoja Crne Gore, kako sektorima visokog obrazovanja, turizma i kulture, tako i predstavnicima opština i svim pojednicima koji mogu doprinijeti ovom strateškom zadatku, saopšteno je iz Službe predsjednika Opštine Budva.

Projekat EPK Budva Boka 2028 predstavljen na nacionalnoj konferenciji Ministarstva kulture | Radio Televizija Budva

Na današnjem panelu "Šta su to kreativni gradovi i kako se postaje kreativni grad?" o projektu "Evropska prijestonica kulture Budva Boka 2028" i ideji kreativnih gradova govorili su doc. dr Predrag Zenović, predsjednik Savjeta za kulturu i Dušan Kaličanin, koordinator projekta "EPK Budva-Boka 2028". U svojim izlaganjima predstavili su prednosti, šanse, mogućnosti i izazove koji ovaj projekat ima za Budvu i Crnu Goru.

Učesnici konferencije su prepoznati stručnjaci iz Crne Gore i regiona - kreativci, mislioci, inovatori i preduzetnici ili oni koji se bave proučavanjem kreativnog rada.



Konferencija se održava u Crkvi Sv. Duha i Kreativnom pabu u Starom gradu Kotoru 27. i 28. januara 2023. godine.