25-09-2016

Promocija knjiga Žute kornjače i koncert Sare Renar u Budvi

U budvanskom Starom gradu, u Vihor baru, večeras od 21 čas počinje promocija knjiga nezavisne izdavačke kuće Žuta kornjača, nakon čega slijedi koncert pjevačice i gitaristkinje Sare Renar, koju će pratiti klavijaturista Zdeslav Klarić.

Promocija knjiga Žute kornjače i koncert Sare Renar u Budvi | Radio Televizija Budva

U Crnoj Gori sve popularnija kantautorka iz Hrvatske premijerno će predstaviti pjesme sa albuma “Tišina” koji će uskoro objaviti, a na kojem se nalazi originalna verzija poznate pjesme Tina Ujevića “Notturno”. Izvođenjem te pjesme biće zaokruženo poetsko-muzičko veče koje će početi stihovima Slađane Kavarić, mlade pjesnikinje iz Podgorice, nakon čega će Ilija Đurović promovisati svoju drugu zbirku priča “Crne ribe” koja upravo izlazi iz štampe.

Brano Mandić, kolumnista i pisac zbirke priča “Psi iz predgrađa”, će moderirati razgovor i odgovarati na pitanja publike, zajedno sa ostalim autorima. Organizator dešavanja je Nevladino udruženje Agora iz Budve koje kontinuirano promoviše mlade umjetnike iz Crne Gore i regiona, one koji donose neki novi senzibilitet i kvalitet, a sve u želji da kulturu približi mladima, i podstakne ih na stvaralaštvo.