12-05-2023

Promocija zbirke poezije „o trenutku. u trenucima.“ autora Milana Stanišića na Sajmu knjiga u Podgorici

Novoobjavljena zbirka poezije "o trenutku. u trenucima." autora Milana Stanišića, biće predstavljena danas na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga u 13 časova. Knjigu je objavila Narodna biblioteka Budve i izložena je na štandu Biblioteke.


Foto: Narodna biblioteka Budve

Kako je najavljeno iz budvanske biblioteke, o poetskom prvijencu Stanišića govoriće recenzentkinja i urednica knjige mr Natalija Đaletić, kao i autor, te u ime izdavača Stanka Stanojević.

Milan Stanišić rođen je u Beogradu 1994. godine, a pjesme piše od 2013. Literarne zapise objavljuje na blogu ‘’O trenutku. u trenucima’’ gdje su kroz prozne i poetske tekstove zastupljeni i drugi, mahom neafirmisani, autori mlađe generacije. Voli rokenrol, i u poeziji i u životu. Vjeruje da čitav kosmos može stati u nekoliko riječi. Ali pravih... Brz način života kojem smo se danas masovno upodobili smatra opterećujućim i suvišnim. Iskreni je optimista, iako ne voli previše da prodaje vedrinu. Sluša Morisija nakon ponoći i muzika ga inspiriše da uzme olovku i papir.

Mr Natalija Đaletić tekst recenzije započinje riječima: "Pjesme Milana Stanišića u zbirci o trenutku. u trenucima čitala sam kao zgusnute lirske monologe. Jezik pročišćen od semantičkih viškova čitaocu donosi jezgrovitu pjesničku sliku. Milanova poezija je poezija introspekcije i refleksije u kojoj dominiraju motivi otuđenja, usamljenosti i razorne tjeskobe".