09-03-2020

Radikalna rekonstrukcija budvanskog Doma zdravlja biće završena do kraja godine

Radikalna rekonstrukcija kompletnog Doma zdravlja bice urađena do kraja ove godine. Vec krajem mjeseca očekuje se završetak radova na izgradnji lifta, čija je vrijednost 40.000 eura, a nakon toga slijedi postavljanje plafona, rekonstukcija, otvaranje novog odjeljenja fizikalne terapije kao i rekonstrukcija odjeljenja opšte medicine.



Jedna od najvažnijih aktivnosti relizovanih u predhodnom periodu budvanskog Doma zdravlja bila je rekonstrukcija pedijatrijskog odjeljenja, za šta je lokalna samouprava obezbijedila 30.000 eura i Dom zdravlja 15.000 eura.

Direktorica ove zdravstvene ustanove doktorica Vesna Vučetić ističe da će se u tekućoj godini sprovoditi brojne investicije kako bi Dom zdravlja bio lijep objekat koji će služiti na čast našem gradu.

"Već sada je u toku izgradnja lifta, to je takođe investicija Doma zdravlja vredna oko 40,000 eura, i planirano je do kraja mjeseca marta da bude završena. Odmah nakon toga pa krećemo sa rekonstrukcijom pulta na biohemijskoj laboratoriji i rekonstrukcijom puta Infopukta u glavnom holu. To će biti investicija vrijedna oko pet, šest hiljada eura, takođe od sredstava Doma zdravlja. Nakon toga radimo postavljanje plafona i rasvjete u Domu zdravlja. Tender je danas završen, upravo se danas otvaraju ponude. To je takođe naša investicija vrijedna oko 20.000 eura. Nakon toga krećemo sa renoviranjem poda Doma zdravlja, postavljanje takozvanog epoksidnog poda. Tender je završen i ponuđač je izabran, znači samo da startujemo sa radovima. To ćemo sve završiti do početka turista turističke sezone", istakla je dr Vesna Vučetić.

Nakon turističke sezone Dom zdravlja dobiće odeljenje fizikalne medicine.

"Već u septembru mjesecu krećemo sa rekonstrukcijom jednog prostora u kojoj će da bude izmještena fizikalna medicine koja sada radi u jednom malom prostoru, tako da ćemo dobiti jedan jako lijep i veliki prostor. Već je u toku i priprema da tražimo saglasnost od ministarstva Zdravlja za otvaranje za prijem još dva fizioterapeuta tako da bi smo omogućili i našim sugrađanima kojima je potrebna fizikalna terapija da je mogu obaviti i u patronažnu uslovima. To je takođe investicija Doma zdravlja vrijednosti oko 25.000 eura. I projekat je pri kraju izrade", kazala je.

Po riječima doktorice Vučetić brojne su još investicije koje će se realizovati do kraja ove godine, poput rekonstrukcije odjeljenja opšte medicine čija je vrijednost projekta 120.000 eura, kao i mnogi drugi koji će doprinijeti stvaranju kvalitetnih uslova i što bolju zdravstvenu zaštitu svim stanovnicima opštine Budva.