27-09-2020

Radović turističkim radnicima čestitao Svjetski dan turizma

Predsjednik SO Budva, Krsto Radović, čestitao je svim turističkim radnicima u ime Skupštine opštine Budva i u svoje ime, Svjetski dan turizma, ustanovljen 1980. godine od strane Svjetske turističke organizacije u cilju podizanja svijesti o važnosti turizma.



"Nažalost svjedoci smo da je ovogodišnja turistička sezona pretrpjela ubjedljivo najteži udarac izazvan globalnom panedmijom kovida 19. Pored bezrezervnog poštovanja prema svim medicinskim radnicima, koji se nadljuski bore da očuvaju naš zdravstveni sistem, posebnu zahvalnost i podršku moramo pružiti i turističkim radnicima. Uprkos epidemiji kovida 19. i pogrešnom strategijom dojučerašnje vlasti, naši turistički radnici, su u ovim nemogućim uslovima pokazali odlučnost da se bore za svoje zaposlene i spas turističke privrede.

Kada je trebalo da, kao odgovorna vlast, usvojimo niz mjera kako bismo dodatno stimulisali i značajno pomogli našu turističku privredu, zaustavljeni smo suzavcima, hapšenjima, i besramnim ponašanjem tzv. pendrek koalicije. Njihova nepočinstva su najbolje pokazala koliko su im važni lični i partijski interesi, a ne dobrobit naših sugrađana i naše Budve.

Izreda strategija, inovacije i ulaganje u turizam moraju biti rezultat neprestane komunikacije lokalne samouprave i turističke privrede. U narednom periodu posebnu pažnju moramo posvetiti svim zaposlenima u turizmu kako bismo spremno dočekali narednu sezonu, na radost svih naših posjetilaca i sugrađana, i učvrstili Budvu kao najpoželjniju turističku destinaciju",
naveo je Radović u čestitki.




D.B./N.D.