08-12-2019

Rekordna naplata boravišne takse u Budvi

Uprava lokalnih javnih prihoda Opštine Budva je za prvih 11 mjeseci naplatila 3,7 miliona eura po osnovu boravišne takse i time premašila za sto hiljada eura rekord koji je postignut prošle godine.

Rekordna naplata boravišne takse u Budvi | Radio Televizija Budva

Foto: @agatasam/instagram

"Premašili smo iznos rekordne prošle godine koji je iznosio 3,6 miliona. Uprava lokalnih javnih prihoda je uz pomoć Turističke organizacije Budva, ove godine uspjela da odradi sjajan posao i pored nešto lošije posjete tokom juna i jula", kazao je za Vijesti sekretar za finansije i vršilac dužnosti direktora Uprave za naplatu javnih prihoda Petar Odžić.

On je kazao da je zaključno sa 30. novembrom naplaćeno tačno 3,75 miliona eura, što je za čak 300 hiljada eura više nego u istom periodu prošle godine.

„Od ukupnog iznosa na naplatu boravišne takse za privatni smještaj se odnosi 1,74 miliona eura. Prošle godine u istom periodu naplaćeno je 3,45 miliona eura, od čega se 1,61 milion odnosi na građane“, kazao je Odžić.

Prema njegovim riječima, 14 timova koji su bili raspoređeni po cijeloj teritoriji Opštine Budva intenzivno su radili po terenu do 1. oktobra.

„Timovi su nastavili i rad tokom jeseni i nastaviće i zimus da obilaze hotele”, saopštio je Odžić.

Zajedničkim akcijama, kako je kazao, uspjeli su da smanje sivu zonu u izdavanju privatnog smještaja.

Odžić je podsjetio da je cijena boravišne takse ostala nepromijenjena i iznosi jedan euro, a prihod od nje u promjeru 80 prema 20 odsto dijele Turistička organizacija Budva (TOB) i Nacionalna turistička organizacija (NTO).

Prihod od boravišne takse TOB troši na promociju Budve kao turističke destinacije, kao i organizaciju brojnih manifestacija.


Mina