06-06-2021

Ruske vlasti odobrile direktne letove za Podgoricu

Dva ruska prevoznika, Nordwind Airlines i Ural Airlines, dobila su odobrenje ruske Federalne agencije za vazdušni saobraćaj, Rosaviatsiya, za pokretanje novih letova za Podgoricu.


Ilustracija, Foto: Pixabay

Ovi prevoznici sada moraju zatražiti odobrenje lokalnih vlasti na svakom od pomenutih tržišta kako bi započeli s radom. Zadržavaju pravo da ne nastave s planiranim uslugama.

Nordwind je dobio dozvole za do dva leta sedmično, a Ural za jednu sedmičnu rotaciju.

Ne postoje letovi između Podgorice i Moskve, iako je Rusija jedno od najvećih tržišta vazdušnog prevoza za Crnu Goru, međutim, većina prometa koncentrisana je u Tivtu.

“Direktni letovi između Crne Gore i Rusije u interesu su obje države i prirodno je da se obnove. Nadamo se da će se to uskoro dogoditi pa će turisti moći doći u Crnu Goru”, rekao je ranije crnogorski ministar za ekonomski razvoj Jakov Milatović, izvještava Ex-Yu Aviation.

Moskva je 2019. bila druga najprometnija neopslužena ruta u Podgorici, s 12.545 putnika koji su posredno putovali između dva grada.

Ruske aviokompanije pojačavaju svoje operacije u regiji, budući da je niz evropskih tržišta i dalje zatvoren za ruske turiste. Tokom posljednjih nekoliko sedmica, ruski prevoznici pokrenuli su nove operacije za Hrvatsku, dok je Nordwind Airlines otvorio usluge za Skoplje.

Ruskim državljanima ne trebaju vize za ulazak u Crnu Goru.