12-11-2019

Sakupljen novac za Senzornu sobu za korisnike Dnevnog centra

Donacijama pojedinih budvanskih privrednika i javnih preduzeća Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju obezbijedio je sredstva za nabavku takozvane "Senzorne sobe". Iz ove javne ustanove pozivaju sve koji su u mogućnosti i koji žele da novčano pomognu i kupovinu neophodnog specijalnog kombija za prevoz korisnika centra.

Sakupljen novac za Senzornu sobu za korisnike Dnevnog centra | Radio Televizija Budva

Na donatorskoj večeri koju je u Hotelu Budva organizovala JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju sakupljena su sredstva za Senzornu sobu, neophodnu za rad sa korisnicima.

Organizatori nijesu krili zadovoljstvo prikupljenim novcem iako su očekivali veći odziv.

"Ovo je bilo relativno uspješna noć, ako smo uspjeli da sakupimo novac za Senzornu sobu, ali nadali smo se ipak malo većem broju prisutnih, ali i ovo je u redu, bili su ovdje naši zaposleni i veliki broj djece i roditelja, što govori da je ovaj centar prihvaćen i da se mi polako prepoznajemo u gradu kao ustanova, a vremenom će nadamo se biti sve više i više donacija i sredstava, kako bismo mogli bolje da funkcionišemo" kazala je za Polis direktorica Dnevnog centra Ivana Mihović.

Senzorna soba je interaktivna soba, opremljena odgovarajućom opremom koja pomaže stimulaciju čula vida, sluha, dodira i mirisa. To je mjesto gdje osobe sa poremećajem senzorne integraccije mogu da istražei razvijaju svoje senzorne vještine, da se relaksiraju i oslobode napetosti. Sredstva koja su bila potrebna za nabavku Senzorne sobe iznose oko 6.000 eura.

"Turistička organizacija Budve je donirala 4.000 eura, gosp. Milan Carević 3.000 eura, firma Adriatic properties 1200 eura kao njihovi zaposleni koji su samoinicijativno sakupili novac u iznosu od 560 eura, firma Bijeli labud 500 eura i firma Svicom koja je donirala Dnevnom centru u novcu i robi", kazala je Mihović dodajući da će biti održana konferencija za štampu na kojoj će se objaviti detaljna lista donatora.

U toku je prikupljanje donacija za nabavljanje specijalnog kombi vozila, kojim bi se korisnici centra odvozili i dovozoli u centar i iz centra kući, a koji bi koristio i za organizovanje izleta.

Cijena nabavke kombija iznosi 35.000 eura te je potreban veći broj dobrotvora kako bi se taj san ostvario.