13-06-2019

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona, koji organizuje beogradski nedjeljnik NIN, pod pokroviteljstvom Centralne banke, Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore, održaće se 14. i 15. juna 2019. godine, u hotelu „Splendid“ u Bečićima.

Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava u Bečićima | Radio Televizija Budva

Tema ovogodišnjeg Samita je „Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima usporenog privrednog rasta u evrozoni“.

Samit počinje 14. juna u 09:30h pozdravnim govorom guvernera Centralne banke Crne Gore dr Radoja Žugića i predsjednika Saveza ekonomista Srbije Aleksandra Vlahovića, nakon čega će uslijediti panel guvernera na temu „Monetarna politika i stabilnost bankarskih sistema u uslovima niske inflacije i kamatnih stopa“.

Istog dana, sa početkom u 12:30h održaće se panel na temu „Izgradnja povjerenja kroz inovacije i sigurnost. Šta je novo u digitalnim plaćanjima?“.

Narednog dana, u subotu 15. juna, sa početkom u 09:30h, održaće se panel ministara finansija pod nazivom „Stabilnost javnih finansija i privredni rast“ na kome će, iyme]u ostalih, govoriti ministar finansija Crne Gore Darko Radunović.

U nastavku drugog dana Samita, 15. juna, sa početkom u 12:30h, održaće se panel direktora poreskih uprava na temu „Reforma poreske uprave i borba protiv sive ekonomije“ na kome će učestvovati direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša, kao i njegove kolege iz regiona.

Samit predstavlja najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup i ima za cilj razvoj dijaloga i unapređenje saradnje svih finansijskih institucija regiona.