16-04-2020

Samo tri sastojka: Recept za kremasti doručak koji je prepun proteina

Chia sjemenke su odličan izvor bjelančevina i omega-tri masnih kisjelina, kao i kalijuma i kalcijuma, a i odličan su izbor za doručak.



Chia puding izvrstan je doručak koji je pun bjelančevina i drugim hranjivim materijama, a vrlo se lako priprema. Noć prije smutite tri sastojka u jednu posudu, stavite je u frižider i jelo će biti spremno za konzumaciju sljedećeg jutra.

Umjesto kravljeg mlijeka u ovom receptu možete se poslužiti i alternativnim izvorima – poput biljnog mlijeka od kokosa, badema ili nekog drugog orašastog ploda.

Sastojci za chia puding:

400 ml mlijeka, 40 grama chia sjemenki, jedna banana.

Priprema:

Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom pa ih prelijte u zdjelu s poklopcem.

U smjesu možete odmah zgnječiti i jednu zrelu bananu te tako sve zajedno staviti preko noći u frižider. Što je banana zrelija, to će puding biti slađi.

Bananu možete dodati i drugo jutro nakon što je puding već pripremljen. Po želji u puding možete dodati i meda, orašastih plodova i drugog voća po želji.

Ukoliko vam nije vam uspio recept, zapravo ako se chia sjemenke nisu želirale preko noći, odnosno zgusnule sa mlijekom, moguće je da imate na raspolaganju stare sjemenke.