18-04-2020

Savićević: Teško i nezahvalno govoriti o nastavku fudbalskih takmičenja

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG), Dejan Savićević kazao je da je teško i nezahvalno govoriti o nastavku fudbalskih takmičenja.


Foto: Filip Roganović

On je rekao da će odluka hoće li i kada biti nastavljeno nacionalno fudbalsko takmičenje u Crnoj Gori biti donijeta u konukaciji sa Evropskom fudbalskom asocijacijom (UEFA).

"Što se tiče nastavka takmičenja vidjećemo kada sve ovo stane, da li ćemo moći da odigramo nastavak prvenstva. U komunikaciji sa UEFA donijećemo odluku, kao i svi ostali savezi. Teško je sada i nezahvalno govoriti o nastavku takmičenja", kazao je Savićević u izjavi Radio televiziji Crne Gore.

On je naglasio da FSCG ima dobru komunikaciju sa UEFA i da su održali nekoliko sastanaka putem video konferencije.

"U redonoj smo komunikaciji sa direktorom nacionalnih federacija UEFA Zoranom Lakovićem, a povremeno se čujem i sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom", rekao je Savićević.

On je kazao da mu je drago što su crnogorski fudbalski reprezentativci pokazali veliku humanost i u teškom trenutku pomogli svoju državu u borbi protiv pandemije koronavirusa.

"I FSCG je donirao 150 hiljada EUR za kupovinu respiratora koji će biti raspoređeni po gradpovima u Crnoj Gori. Nadam se da će virus u skorije vrijeme proći i da ćemo se vratiti normalnom životu kao prije pandemije", rekao je Savićević.

On je rekao da savez na čijem je čelu radi smanjenim kapacitetima, navodeći da nema takmičenja i aktivnosti nacionalnih selekcija, a time i razloga da svi zaposleni dolaze na posao.

Savićević je najavio da će Izvršni odbor UEFA u četvrtak održati video konferenciju na kojoj će biti riječi o najnovnijim informacijama vezanim za uticaj koronavirusa na evropski fudbal.

Sastanku Izvršnog odbora UEFA prethodiće u utorak video konferencija generalnih sekretara svih 55 nacionalnih saveza.

Konferencija na kojoj će učestvovati generalni sekretari biće posvećena pitanjima vezanim za domaća i evropska takmičenja.





zvor: Mina