21-04-2023

Skup podrške Milu Božoviću danas u Budvi

Skup podrške uhapšenom predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću, biće održan večeras na inicijativu građana Budve. Skup je najavljen za 19 sati na kružnom toku .


Foto: Inicijativa građana Budve

Prema navodima inicijative građana koja je pokrenula ovaj skup, cilj okupljanja je da se iskaže podrška Božoviću u trenutku kada je suočen sa teškim optužbama. Tvrde da je Božović nevin i da je optužba protiv njega politički motivisana.

Božović je uhapšen u četvrtak, 13. aprila u akciji Specijanog policijskog odjeljenja. Sudija
sudija za istragu Višeg suda Goran Šćepanović odredio je pritvor Božoviću zbog, kako je navedeno, krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Pritvor do 30 dana predložilo je Specijalno državno tužilaštvo.

Podsjetimo, više od četiri hiljade građana Budve dalo je svoj potpis u inicijativi kojom se Skupštini opštine Budva predlaže hitno donošenje Odluke o zaštiti interesa građana kroz omogućavanje nesmetanog rada lokalne uprave, a povodom novonastale situacije zadržavanja predsjednika Opštine Mila Božovića u pritvoru.

Više od četiri hiljade građana Budve potpisalo inicijativu da se Božović brani sa slobode

Kako je navedeno u inicijativi pritvor koji je određen predsjedniku Opštine Milu Božoviću onemogućava ga da vrši funkciju predsjednika Opštine Budva, što bi proizvelo štetne posljedice po Opštinu Budva i njene građane.

Inicijativa je uvrštena u dnevni red sjutrašnjeg zasjedanja lokalnog parlamenta.