28-05-2020

Svečano otvoren kružni tok u Bečićima

Otvaranje kružnog toka u Bečićima upriličeno je danas. U pitanju je jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u ovoj godini. Kružni tok se nalazi na raskrsnici ulice Dionisija Mikovića i Jadranske magistrale.



Za ovaj projekat opredijeljeno je oko milion eura, od čega 250 000 za kružni tok, 150 000 za bulevar, 450 000 za regulaciju bečićkog potoka, što je, kako navode iz Opštine, bio preduslov za realizaciju projekta. Za korekciju crne tačke na samom bulevaru, koja već dugo vremena predstavlja opasnost za učesnike u saobraćaju, uloženo je 35 000 eura.

"Raduje me da je ispunjena riječ koja je data građanima Bečića, i obećanje da će dobiti bolju, ljepšu i sigurniju saobraćajnicu", istakao je, pored ostalog, predsjednik Opštine Budva Marko Carević.



Prisutnima se obratio i predsjednik SO Budva Krsto Radović.

"Nakon tri i po godine, stojimo ovdje pred Vama, i otvaramo kružni tok koji će u znatnoj mjeri olakšatio život i saobraćaj u ovom našem mjestu i olakšati život mještanima i turistima", kazao je Radović.



Sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj osvrnuo se na ovaj i niz završenih infrastrukturnih projekata.



U okviru otvaranja položen je vijenac na nedavno obnovljen Spomenik žrtvama drugog Svjetskog rata.



Sanacijom ove dionice, Bečići su dobili bulevar sa četiri trake i kružni tok koji će značajno unaprijediti urbanističko-saobraćajni ambijent Bečića i turistički potencijal cijele paštrovske rivijere, poručili su iz Opštine Budva.