09-09-2016

Sveti Stefan: Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rade na identifikovanju lica koje je danas lažno prijavilo da je u prostorijama turističke agencije „Cipa Travel“, koja se nalazi u naselju Sveti Stefan, postavljena eksplozivna naprava.

Sveti Stefan: Dojava o postavljenoj eksplozivnoj napravi | Radio Televizija Budva

Naime, vlasnik turističke agencije „Cipa Travel“ je danas u 12,25 časova obavijestio CB Budva da je njegova ćerka, koja je bila na radnom mjestu u ovoj agenciji, primila anonimni poziv da je u prostorijama agencije postavljena eksplozivna naprava.

Službenici CB Budva su odmah po prijavi izašli na lice mjesta, obezbijedili ga i blokirali širu i užu okolinu lica mjesta. O događaju su obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, kao i kolege iz Tima za protivdiverzionu zaštitu Grupe za antiterorističke preglede.

Službenici Tima su, uz podršku službenika CB-a, izvršili ATP pregled prostorija, kao pregled užeg i šireg lica mjesta, kojim je utvrđeno da u u ovom objektu kao ni u okolini nije postavljena eksplozivna naprava odnosno da je dojava bila lažna.

Nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo lažno prijavljivanje.

Službenici CB Budva preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično djelo, kao i na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.