12-10-2022

TO Budva poziva na novi izlet - trasom uređene pješačke staze preko Paštrovske gore u dužini do 15 kilometara

Ljubitelji prirode, aktivnog i avanturističkog turizma biće u mogućnosti da i ovog vikenda učestvuju u organizovanom izletu Turističke organizacije opštine Budva i uživaju u prirodnim ljepotama budvanskog zaleđa i šetnji uređenom i markiranom pješačkom stazom u dužini od oko 15 kilometara, od tvrđave Kosmač na Brajićima, preko Paštrovske gore, do manastira Praskvica.


Foto: TO Budva

"Turistička organizacija opštine Budva obezbjeđuje autobuski prevoz za zainteresovane građane od Budve do početka pješačke staze na Brajićima u subotu, 15. oktobra. Polazak je predviđen u 9 sati od hotela Bracera (Donji bulevar), a povratak za Budvu je planiran za 15 sati od parkinga manastira Praskvica. Tokom šetnje je planiran obilazak tvrđave Kosmač, manastira Spiridon, Rustovo i Praskvica, izvora Mrtvica, Ograđenice, Čelobrda i mnogobrojnih vidikovaca", saopštili su iz TO Budva.

Pješačka staza je kategorisana kao srednje zahtjevna, ali se preporučuje nošenje adekvatne opreme za obilazak ove rute, prikladna obuća i odjeća za ove uslove, osvježavajući napici i neophodna lagana hrana.

"Zbog zahtjevnosti i dužine trase, mlađima od 12 godina, kao i starijima osobama koje nisu u dobroj fizičkoj kondiciji se ne preporučuje izletnička šetnja predviđenom trasom. Svi zainteresovani mogu se prijaviti za izlet na broj telefona 067 142 154 u četvrtak, 13. oktobra, u periodu od 10 do 14 sati, broj mjesta je ograničen", naveli su oni.